19. jun 2024 21:15

Igor Kolaković: Momci su izvukli ovu utakmicu, stvarno im zahvaljujem na tome

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Kolaković: Momci su izvukli ovu utakmicu, stvarno im zahvaljujem na tome

Foto: Odbojkaški savez Srbije

LJUBLJANA - Seletor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je posle pobede 3:2 nad Kubom u meču poslednje sedmice Lige nacija da su njegovi igrači "izvukli" ovu utakmicu i zahvalio im na tome i dodao da još nije sve rešeno oko plasmana "orlova" na Olimpijske igre.

Srbija je pobedila Kubu iako je selekcija iz Centralne Amerike vodila 2:0.

"Vrlo važna pobeda. Mislim da su momci izvukli ovu utakmicu, stvarno im zahvaljujem na tome. Hvala i mojim saradnicima koji su bili pribrani kada smo gubili 0:2. Ovo je samo deo posla, čekaju nas još tri veoma važne utakmice", rekao je Kolaković za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Kolaković je istakao da je ekipa odlično završila meč s obzirom na to da j imala loš početak.

"Mislim da smo došli do neke igre koja može da nas obraduje pred naredne duele. Prvi sledeći je protiv Turske - veoma bitan. Imamo dan pauze, što nije loše jer smo igrali pet setova. Mislim da je to jedna od ključnih utakmica na ovom turniru", dodao je Kolaković.

Svestan je Kolaković da težak zadatak čeka "orlove" i u nastavku i da još nije rešeno pitanje poslednjeg putnika na Olimpijske igre.

"Nema lako. Igrači su sad razigrani i motivacija je mnogo veća. Vera u naše sposobnosti je mnogo veća. Ali, biće teško. Na Olimpijske igre se ne ide lako", podvukao je Kolaković.

Ne razmišlja selektor trenutno o duelima sa Poljskom i Slovenijom koji su na programu za vikend.

"Idemo od utakmice do utakmice. I Kuba mora već sutra da igra sa Slovenijom, naravno da ćemo pratiti i njihove rezultate, ali veoma važan nam je okršaj sa Turskom", zaključio je Kolaković.