23. februar 2023 15:53

Nenad Borovčanin i Milorad Dodik razgovarali o jačanju bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Borovčanin i Milorad Dodik razgovarali o jačanju bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske

Foto: BSS

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ugostio je u Banjaluci predsednika Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenada Borovčanina, a na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da svi bokseri iz Republike Srpske, koji imaju dvojno državljanstvo, nastupaju za Srbiju, saopšteno je danas iz BSS.

"Razgovarao sam sa Borovčaninom o potrebi daljeg jačanja saradnje naša dva bokserska saveza i intregraciji boks lige Srbije i Srpske. Za razvoj boksa u Republici Srpskoj od velikog je značaja pomoć koju pruža BSS i srećan sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još bolja i konkretnija. Nenadu sam zahvalio na ogromnoj podršci i doprinosu BSS afirmaciji i popularizaciji boksa u Republici Srpskoj i dao punu podršku aktivnostima koje sprovode", istakao je Dodik.

Borovčanin je naveo da boks u Srbiji prolazi kroz novo doba renesanse i povratka na staze uspeha kakvi su beleženi na ovim prostorima pre nekoliko decenija.

"Cilj boks pregalaca u Republici Srpskoj je da se priključi Srbiji na ovom putu i da zajedničkim snagama ovaj sport podignu na nivo koji zaslužuje, a to je stvaranje šampiona svetskog kalibra. BSS ima velike mogućnost za rad, usavršavanje i postiže značajne rezultate zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću. Upravo zahvaljujući tome u prilici smo da pomognemo razvoj boksa u Republici Srpskoj kroz zajedničke pripreme, kadrovsku obuku, razvoj stručnjaka, istovremeno učešće boksera u nacionalnim selekcijama, ali i organizaciju takmičenja i u Srpskoj. Dobar primer je 'Omladinska zlatna rukavica' i kolo bokserske lige Srbije koje će biti održano u Banjaluci 26. februara", rekao je Borovčanin.