4. jun 2023 21:33

Teodorović: Pozitivni smo, sa velikom motivacijom nastavljamo pripreme za SP

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Ivica Drusany, ilustracija

BEOGRAD - Selektor muške juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović izjavio je da njegov tim nastavlja pripreme u Šapcu za predstojeće Svetsko prvenstvo.

"Prva faza okupljanja juniora je razgalila srca svima koji su u njoj ucestvovali. Momci i stručni štab su se toliko zaželeli zajedništva i rada u reprezentaciji, da je to bilo primetno u svakom pokretu, razgovoru i na samom treningu. Uz ovakvu atmosferu u timu, zaista je pravo uživanje baviti se uigravanjem za najveću rukometnu smotru u ovoj konkurenciji", rekao je Teodorović, prenosi zvanični sajt RSS.

On je istakao da urađeno i postignuto više od planiranog.

"Posle napornih sezona u svojim klubovima, impozantan je pristup igrača i ljubav koju pokazuju prema obavezama u dresu sa nacionalnim grbom. Profesionalnost i rodoljublje su obeležili naše prvo okupljanje u Šapcu. Veliko hvala svima što na taj način doživljavaju nacionalni tim", naveo je selektor srpskih juniora.

Teodorović je rekao da će Brana Mirković zbog povrede propustiti SP.

"U drugoj fazi će spisak biti skraćen na 19 imena i nadamo se kontinuitetu u kvalitetnom pristupu i radu. Nažalost, nemoguće je da sve prođe bez izazova koji se usputno pojavljuju. Povreda Mirkovića je ipak takvog obima da nece moći da se zaleči za SP. Momak pred kojim je sigurno svetla budućnost, svojim kvalitetom, pristupom i pripadnošću nacionalnom timu, ulazio je apsolutno u najuži izbor kandidata za takmičenje u Grčkoj i Nemačkoj, i mi mu od sveg srca želimo brz oporavak i što uspešniji povratak na teren", naveo je Teodorović.

On je istakao da Stefan Dodić ima hroničnu povredu kolena.

"U ovom momentu šanse za njegovo učešće na planetarnom šampionatu za juniore, su minimalne. Međutim, Stefan oseća izraženu pripadnost ovoj selekciji, i učiniće sve kako bi i on bio deo naše takmičarske ekspedicije koja će put Atine krenuti 19. juna. Vremena je malo, ali će svi koji su uključeni u Stefanov oporavak, dati sve od sebe kako bi ljubitelji rukometa mogli da uživaju u njegovom nastupu", dodao je selektor Srbije.

Teodorović je naveo da kalendar takmičenja predstavlja dodatne probleme u pripremama za SP.

"Tri važna 'šrafa' u ovoj selekciji, Luka Rogan i Simo Šijan iz Vojvodine, kao i Veljko Čabrilo iz Dinama, učesnici su nacionalnog finala Kupa. Dve finalne utakmice u ovom takmičenju će biti odigrane osmog i 11. juna. Ipak, nemamo nikakvu sumnju da ćemo i u drugoj fazi priprema za SP, od petog do 10. juna, uraditi sve što je u našoj moći da državni tim pripremimo najkvalitetnije moguće", dodao je selektor Srbije.

SP će biti održano od 20. juna do drugog jula u Nemačkoj i Grčkoj. Srbija će igrati u grupi G sa Marokom, Čileom i Islandom.

"Dve test utakmice sa Slovenijom, devetog i 10. juna, biće jasan indikator gde se trenutno nalazimo i na čemu treba poraditi u poslednjoj fazi priprema od 13. do 18.juna. U tih pet poslednjih dana pred put u Grčku, reprezentacija će, nadam se, prvi put biti kompletna i spremna za završno uigravanje. Bez dileme, uz sve izazove i poteškoće, pozitivni smo i sa velikom motivacijom krećemo u sledeću fazu priprema", zaključio je Teodorović.