20. jun 2023 14:02

Srbija sa desetoro srpskih strelaca na Evropskim igrama u Poljskoj

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Microgen, ilustracija

BEOGRAD - Srpska streljačka reprezentacija će imati 10 takmičara na Trećim Evropskim igrama, koje će sutra biti otvorene u Krakovu, saopštio je SSS.

U saopštenju SSS se navodi da strelci neće biti zajedno sa ostalim srpskim sportistima u olimpijskom selu, s obzirom da će streljački turnir biti održan u Vroclavu, koji je oko 230 kilometara udaljen od Krakova.

Discipline Evropskih igara u kojima učestvuju srpski strelci na programu su od 22. do 29. juna.

Srbiju će na Evropskim igrama predstavljati Damir Mikec, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (vazdušni pištolj), Andrea Arsović (MK puška trostav), Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška), Teodora Vukojević (vazdušna i MK puška trostav), Milutin Stefanović (vazdušna i MK puška trostav), Milenko Sebić (MK puška trostav), Lazar Kovačević (vazdušna puška).

U stručnom štabu su treneri Jelena Arunović, Goran Mikec, Stevan Pletikosić i Alina Sebić.

Na programu EI su i ekipna takmičenja. Duško Petrov je jedini od srpskih strelaca koji će se takmičiti samo u ekipnom takmičenju.

U miks takmičenjima učestvovaće timovi Arunović/Mikec (vazdušni pištolj), Vukojević/Kovačević (vazdušna puška), Anđušić Maksimović/Stefanović (vazdušna puška), Arsović/Sebić (trostav) i Vukojević/Stefanović (trostav).

Srbija će startovati u ekipnim takmičenjima vazdušnim pištoljem za muškarce i u sve četiri discipline puškom.

U svakoj pojedinačnoj disciplini biće dodeljena po jedna olimpijska viza. Za plasman na OI boriće se sedmoro srpskih takmičara. U konkurenciji nisu Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su Srbiji već doneli ulaznice za OI u Parizu, i Petrov, koji učestvuje samo u ekipnom nadmetanju.

"Srpska streljačka reprezentacija će na EI imati 21 nastup - 14 u olimpijskim disciplinama i sedam neolimpijskih. U neolimpijske spada pet ekipnih takmičenja i učešća u miks parovima u trostavu vazdušnom puškom. Imamo dosta šansi za medalje, pa očekujem bar pet odličja i nadam se jednoj ili dve olimpijske kvote. Na dosadašnjim ovogodišnjim takmičenjima mnogi naši strelci su dokazali kvalitet. Medalje su osvajali na Evropskom prvenstvu u Talinu i Svetskim kupovima. Nadam se da će održati kontinuitet", kazao je šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević.