27. jun 2023 16:44

Tanasković: Podneo sam izveštaj kao predsednik evropskog školskog sporta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tanasković: Podneo sam izveštaj kao predsednik evropskog školskog sporta

Foto: ISF

BEOGRAD - Delegacija Saveza za školski sport Srbije, vratila se sa veoma važnog Kongresa, koji je održan u Meksiku, saopšteno je danas iz SSSS.

Grad Mazatlan ugostio je članove Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF) i delegate Generalne skupštine (ISF).

Sastancima Izvršnog odbora je prisustvovao predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, a uz njega u radu Skupštine učestvovao je i Boris Tomić, generalni sekretar SSSS.

"Podneo sam izveštaj i kao kontinentalni predsednik evropskog školskog sporta. U izveštaju su nabrojane aktivnosti koje je sprovela Evropska federacija školskog sporta kojom predsedavam. Ove godine uspešno smo održali Evropska prvenstva u odbojci u Trebinju i košarci u Skoplju. Poseban spektakl imali smo u Beogradu, gde su uspešno održane otvorene evropske Kombat igre. Puno je pozitivnih komentara učesnika i delegata sa tih takmičenja", naveo je Tanasković.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Boris Tomić saopštio je aktivnosti koje su održane na Skupštini.

"Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024 godini. Srbija je predstavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, za srednjoškolce. Imaćemo pomoć države Srbije i Ministarstva sporta u organizaciji. Godinama unazad potvrdili smo da znamo da pravimo svetske školske sportske spektakle u glavnom gradu naše države. Najbolji odbojkaši i odbojkašice sveta za uzrast srednjoškolaca dolaze u Beograd od 19. aprila", poručio je Boris Tomić.