6. jul 2023 19:30

Memorijalni turnir "Milutin Mrkonjić" biće održan u Beogradu za vikend

Izvor: TANJUG

podeli vest

Memorijalni turnir "Milutin Mrkonjić" biće održan u Beogradu za vikend

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Prvi memorijalni humanitarni fudbalski i košarkaški turnir "Milutin Mrkonjić" biće održan u Beogradu za vikend, 8. i 9. jula, u čast preminulog političara, člana Socijalističke partije Srbije i dugogodišnjeg vršioca raznih državnih funkcija.

Turnir u čast Mrkonjića, koji je preminuo krajem 2021. godine održaće se u organizaciji fonda "Svetozar Marković". Turnir počinje u subotu, 8. jula u 9 časova, a završiće se u nedelju u popodnevnim časovima dodelom medalja i pehara.

 

Povodom najave održavanja turnira upriličeni su prijem i konferencija za medije u prostorijama Gradske opštine Vračar kojoj su prisustvovali brojni visoki funkcioneri SPS-a, ministri i članovi stranke, zatim estradna umetnica Ana Bekuta, kao i proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević.

Okupljenima su se obratili Filip Vukelić, direktor fonda "Svetozar Marković", Ana Bekuta, ministar Đorđe Milićević i Dejan Tomašević.

Zbog državničkih obaveza skupu nije mogao da prisustvuje ministar spoljnih poslova i predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Govornici su uz prigodne anegdote pričali o liku i delu Mrkonjića i podsetili da je u mladosti aktivno igrao košarku u Radničkom sa Crvenog krsta.

Dodali su i da je Mrkonjić ostao ljubitelj sporta do kraja života, ne samo košarke, i istakli da nema boljeg načina da mu se oda počast od humanitarnog sportskog turnira.