8. jul 2023 14:39

Prvi memorijalni turnir "Milutin Mrkonjić" otvoren na terenima Ade Ciganlije

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Prvi memorijalni humanitarni fudbalski i košarkaški turnir "Milutin Mrkonjić" otvoren je danas u Beogradu u čast preminulog političara, člana Socijalističke partije Srbije i dugogodišnjeg vršioca raznih državnih funkcija.

Turnir u čast Mrkonjića, koji je preminuo krajem 2021. godine organizuje fondacija "Svetozar Marković". Turnir je počeo danas u 9 časova, a završiće se u nedelju u popodnevnim časovima dodelom medalja i pehara.

Service Photo Gallery

Direktor fondacije "Svetozar Marković" Filip Bukulić izjavio je da je cilj organizatora da turnir postane tradiciija.

"Turnir je humanitarnog karaktera, prijavljeno je 32 ekipe. Imamo 16 ekipa u fudbalu i 16 u basketu 3x3. Pozivamo zainteresovane da dođu na turnir. Sutra je na programu polufinale i finale u fudbalu, dok je danas od 16 časova zakazano finale u basketu 3x3. Turnir organizuje fondacija Svetozar Marković koja postoji od 2004. godine. Posle duže pauze, prošle godine u julu pokrenuli smo ponovo rad fondacije i izabarali novo rukovodstvo. Formirali smo i posebne timove. Ideja ovog turnira je da održimo sećanje na našeg druga Milutina Mrkonjića, koji je bio graditelj ove zemlje i uzor mlađim generacijama", istakao je Bukulić.