18. jul 2023 14:55

Završeno državno finale SIM u Srbiji, sledi međunarodna završnica u Splitu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SIM/ STEFAN CVETKOVIĆ

PETROVAC NA MLAVI - Posle šest meseci takmičenja i druženja završena je 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji.

Od 10. do 18. jula najuspešnije ekipe i pojedinci takmičili su se na državnom finalu u Banji Ždrelo za plasman na međunarodnu završnicu, koja se u avgustu održava u Splitu.

Kraj takmičarskog dela obeležili su učesnici "Millennium team" turnira u tenisu, šahu, kao i dečaci i devojčice koji su zaigrali na "Coca-Cola kupu".

Fudbaleri i fudbalerke iz Srbije svojim interesovanjem pokazali su da je Coca-Cola kup najmasovniji amaterski turnir u malom fudbalu za mlade u Evropi.

Do državnog finala stigle su ekipe, u muškoj konkurenciji iz Kruševca, Bajine Bašte, Apatina i Šapca, a u ženskoj iz Pančeva, Čajetine, Kraljeva, Kruševca i Kragujevca.

Finalni duel, za plasman na međunarodnu završnicu igrali su dečaci iz ekipe „Mandarine“ Apatin i „Sloga“ Bajina Bašta. Rezultatom 2:0 slavili su Apatinci koji će predstavljati tim Srbije od 21. do 26. avgusta u Splitu.

Za Split se spremaju u devojčice iz ŽFK „Napredak“ iz Kruševca koje su posle izvođenja penala bile bolje od ekipe FK „Voja Gačić“ iz Pančeva.

Kruševljanke su tako ponovile prošlogodišnji uspeh, dok su Pančevke pohvaljene za fer-plej igru.

Po završetku turnira dodeljene su i pojedinačne nagrade za najboljeg golmana, golgetera, igrača i fer-plej potez.

Kada je reč o "Millennium" team turniru u tenisu, plasaman na međunarodnu završnicu izborili su Bogdan Milićević (Kraljevo), Luka Jovanović (Požarevac), Hana Kalantarian (Valjevo) i Tamara Marković (Valjevo).

Šahisti su odigrali odličan turnir, a u Split će putovati Rajiličić Irina, Vujičić Milica, Radenković Irina, Adamović Nikola, Jokić Matej, Tomić Bogdan, Janković Tamara, Vujović Vera, Jauković Teodora, Leskovac Nikola i Kanački Vuk.

U timu šahista biće i Marko Milanović, pobednik turnira u kategoriji dečaci 2008. i mlađi. Marku je ovo sedmo učešće u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, višestruki je osvajač zlata na međunarodnj završnicu, a ove godine uspeo je da se plasira i na završni turnir u stonom tenisu.

Tokom državnog finala, u saradnji sa kompanijom Dunav osiguranje nastavljena je kampanja "Pružam ruku, ne podmećem nogu, a generalni sponzor Igara u Srbiji nagradiće autore najboljih poruka, a posle međunarodne završnice troje SIM-ovaca dobiće i stipendijska osiguranja.

Završnica počinje 21. avgusta, a u Split stižu najbolji SIM-ovci iz sve tri zemlje učesnice Igara, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.