22. avgust 2023 15:21

U Subotici sutra počinje 41. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Izvor: TANJUG

Foto: BSS

SUBOTICA - Međunarodno boksersko takmičenje za omladince - 41. po redu "Vojvođanska zlatna rukavica", biće održana u Subotici od 23. do 27. avgusta u organizaciji Bokserskog saveza Srbije (BSS) i uz tehničku podršku Boks kluba "Spartak".

Kako je saopšteno iz BSS, jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji okupiće oko 180 takmičara iz 15 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati 20 reprezentativaca pod vođstvom selektora Nebojše Čurovića.

Na spisku izabranika srpskog selektora nalaze se: Luka Ranković - 60 kg, Severdžan Gaši - 48 kg, Luka Mihajlović - 57 kg, Hristofer Dimitrov - 67 kg, Filip Džida - 63,5 kg, Filip Durtanosi - 60 kg, Đorđe Jojić - 67 kg, Vladimir Beriša - 63,5/67 kg, Hamza Rašljanin - 67 kg, Lazar Bovan 71 kg, Nikola Cvetković - 71kg, Strahinja Mitrović - 75 kg, Srđan Teofilović - 80 kg, Srđan Tomić - 86 kg, Marko Pižurica - 90 kg.

Prvi deo turnira održaće se u sali Tehničke škole "Ivan Sarić", a polufinalne i finalne borbe za dane vikenda u Hali sportova u Subotici.

"Imali smo izuzetno jake i kvalitetne pripreme za turnir u Subotici. Zajedno smo svi već dve nedelje i maksimalno smo spremni i motivisani da Srbija na takmičenju kome smo domaćini i koje je jedno od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije osvoji veliki broj medalja. Srpski boks raste iz nedelje u nedelju, vredno i predano se radi na putu koji smo izabrali i trasirali, a to je put koji vodi ka svetskom vrhu u svim kategorijama", istakao je selektor Čurović za sajt BSS.