29. avgust 2023 13:53

Veselin Jevrosimović: Istorijski uspeh Vulete, budućnost srpske atletike je svetla

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je danas da je Ivana Vuleta osvojila istorijsku zlatnu medalju u Budimpešti i da je budućnost srpske atletike svetla, jer stiže novi talas mladih i talentovanih atletičara i atletičarki.

"Ovo je istorijski uspeh srpskog atletskog saveza uopšte. Istorijska medalja koju smo toliko dugo čekali, a najviše Ivana. Svi smo ponosni na ovo što se desilo u Budimpešti, a moj osećaj kad je Ivana skočila 7,14 bio je više nego neverovatan", rekao je Jevrosimović.

"Mada, ja sam to sagoreo, pošto sam jutro na dan takmičenja s predsednikom Srbije obilazio reprezentativce, kad sam je video, ja sam znao da imamo zlato u rukama. Ona nikad nije bolje izgledala", kazao je Jevrosimović.

Osvrnuo se i na druge srpske atletičare i atletičarke i čestitao im na uspesima u Budimpešti ostvarenim u paklenoj konkurenciji.

"Želeo bih da čestitam svim atletičarima koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu, imali smo tri finala, Angelina Topić je bila sedma, ona je svoj posao, kao i Adriana Vilagoš, završila u Jerusalimu, kad su obe osvojile zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope. Angelina je u prvoj godini starijeg juniorskog staža uspela da bude sedma na Svetskom prvenstvu u izuzetno jakoj konkurenciji. Takođe, Armin Sinančević je stigao do finala, imao je nikad jaču konkurenciju i zauzeo je deveto mesto", naveo je Jevrosimović.

Govorio je prvi čovek srpske atletike i o osvajačicama medalja u juniorskoj konkurenciji.

"Želim da pohvalim i čestitam i Teodori Boberić i Aleksandriji Mitrović koje su osvojile medalje na Juniorskom prvenstvu Evrope. Teodora je osvojila srebro, a Aleksandrija je osvojila bronzanu medalju. Čestitke njihovim trenerima. Ono što želim da dodam jeste da atletika grabi krupnim koracima napred i nikad nismo imali više talentovnaih atletičara. Siguran sam da će svi u nekom budućem vremenu i te kako biti prijatno iznenađeni rezultatima sa velikih juniorskih i seniorskih takmičenja", zaključio je Jevrosimović.