29. avgust 2023 14:05

Edin Zuković: Srpska atletika krupnim koracima grabi napred

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je danas, na konferenciji za medije povodom svetske zlatne medalje Ivane Vulete, da su dobri rezultati naših atletičara u kontinuitetu rezultat dugoročnog ulaganja i da krupnim koracima grabimo napred.

"Znali smo da će ova generacija morati da dobije svoje naslednike, dobro smo radili i selektirali, ulagali u trenere i struku koji će pratiti sportiste, što se sada dešava. Treneri, roditelji, klubovi ulažu u svoju decu. Nije lako biti atletičar u Srbiji, voditi klub i Savez, ali kad ima zajedništva i istog cilja, možemo da uradimo mnogo. Ova generacija ide ka zenitu, ali imamo naslednike koji će ih dostojno zameniti i osvajati medalje", naveo je Zuković.

Selektor je rekao da posle prošlogodišnih rezultata nije mogao da zamisli da će biti boljih, a da ove godine pričamo o nečemu što nikad nismo imali - zlato u seniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu i četiri medalje sa juniorskog Evropskog prvenstva.

Intext service Video

"Atletika grabi krupnim koracima napred. Potrebna je podrška, da bude jača i bolja kako bismo u Parizu bili bolji, a da cela generacija na Igrama u Los Anđelesu, 2028. godine, ostvari istorijske uspehe jer je vredna toga”, zaključio je Zuković.