3. septembar 2023 20:14

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio drugo mesto u Sloveniji

Izvor: TANJUG

Foto: Press služba Milovana Vesnića

LJUBLJANA - Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je danas drugo mesto u Sloveniji u šampionatu Evrope na brdskim stazama.

Na stazi Ilirska Bistrica nastupilo je više od 230 vozača iz Evrope.

"Još jedan naporan vikend iza mene i celu ekipu. Još nismo rešili sve probleme na automobilu, ali smo se muški borili sa konkurencijom. Bila je ovo jedina staza na kojoj sam i pre nastupao, pa sam se s pravom nadao dobrom plasmanu. Drugo mesto jeste veliki uspeh, ali verujem da smo uz malo sreće mogli i bolje. Ali nećemo se žaliti, ovo je svakako rezultat vredan radovanja", rekao je Vesnić, saopšteno je iz tima srpskog automobiliste.

"Iz vožnje u vožnju spuštao sam vreme za po sekundu. Za razliku od prošle godine brži sam čak pet sekundi", poručio je Vesnić od koga je nakon dve vožnje brži bio samo dvostruki šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski.

Treće mesto osvojio je slovenački automobilista Anže Dovjak.

Do kraja sezone u šampionatu Evrope na brdskim stazama ostalo je takmičenje na hrvatskom Buzetu koje će biti održano 17. septembra. Na ovoj trci srpski automobilista bi trebala da potvrdi treće mesto u generalnom plasmanu.