10. septembar 2023 13:19

Održan Sajam sporta u Zemunu

Izvor: TANJUG

Foto: Sportski savez Beograda/Beogradski sajmovi sporta, promo

BEOGRAD - Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu, uspešno je održan u subotu u Zemunu, na šetalištu kod Zemunskog keja.

Ovo je prvi od 17 sajmova koji će se održati ove godine. Skup su otvorili gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i član veća opštine Zemun Zoran Borjan. Sa predstavnicima velikog broja klubova i građana družili su se i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, predsednik OSS Zemun Nikola Bušić, legenda atletike Dane Korica, nekadašnji uspešni odbojkaš, a sada koordinator Beogradske asocijacije za školski sport Goran Ivković i drugi.

"Sjajnu ideju sproveli smo u delo. Klubovi iz opština gde se održava Sajam sporta, imaju priliku da besplatno predstave svoje sportove. U nedelju nastavljamo sa Sajmovima sporta, na red dolazi Batajnica", istakao je generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

Nikola Penić je obišao štandove klubova i pričao sa decom i trenerima.

"Lepo je videti decu, koja su obučena u majicama svojih klubova. Vidi se da obožavaju sportove koje treniraju. Grad Beograd se trudi da na razne načine pomogne sport i sportske aktivnosti i tako ćemo raditi i dalje. Jedva čekam naredne Sajmove a to sigurno čekaju i deca iz ostalih beogradskih opština. Na ovakvim skupovima je važno da i roditelji budu tu i dovedu decu koja se još nisu odlučila šta hoće da treniraju", izjavio je Penić, koji je i sam bio uspešni sportista, atletičar.

Sajam sporta u Zemunu (i Batajnici) je prvi u nizu opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.