14. septembar 2023 20:50

Sajmovi sporta održani u Grockoj i Lazarevcu; Birčević: Deca puna pozitivnih utisaka

Izvor: TANJUG

Foto: Sportski savez Beograda/Beogradski sajmovi sporta

BEOGRAD - Sajmovi sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda održani su u gradskim opštinama Lazarevac i Grocka.

Kako se navodi u saopštenju, u Grockoj nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa u izvođenju Osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda.

Više stotina dece učestvovalo je u aktivaciji Olimpijskog komiteta "Budi olimpijac", gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma, ali i znamenitostima Beograda.

U Lazarevcu prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji "Budi olimpijac“.

"Puno dece iz našeg košarkaškog kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Uz prezentaciju košarke, mogli su klinci da se oprobaju i u drugim sportovima, ali što je veoma važno i da upoznaju nove drugare. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine", istakao je nekadašnji košarkaški reprezentativac Stefan Birčević.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Sajmovi će do kraja godine biti održani u svih 17 beogradskih opština.