19. septembar 2023 12:27

Predsednik Sportskog saveza Srbije: Na Sajmu sporta očekujemo veliki broj posetilaca iz cele Srbije

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek izjavio je danas da očekuje veliki broj posetilaca na Sajmu sporta i dodao da se nada da će biti oboreni brojni rekordi.

Sajam sporta će biti održan od 22. do 24. septembra na Adi Ciganliji od 10 do 18 časova pod sloganom "Sport je radost". Ovaj Sajam organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta.

Intext service Video

"Ja sam prezadovoljan zato što održavamo tradiciju. Održali smo simbolično Sajam sporta i u teškim vremenima kada je bila epidemija korone. Ovogodišnji Sajam biće 12. po redu. Tradiciju smo nastavili i ove godine. Očekujemo veliki broj posetilaca, pre svega dece i roditelja. Na Sajam dolaze i naši najbolji sportisti. Očekuje nas jedan sportski vikend, koji će okupiti najbolje sportiste Srbije. Deca dolaze da se upoznaju sa novim sportovima, ali i da vide šta Srbije pruža u ovoj oblasti. Deca će imati mogućnost da se upoznaju sa sportom i sportistima", izjavio je Štefanek za Tanjug.

Očekujem još nekoliko medalja za rvače Srbije do kraja SP u Beogradu

Davor Štefanek izjavio je danas da se Beograd pokazao kao izvanredan organizator Svetskog prvenstva u rvanju i dodao da očekuje da rvači Srbije osvoje još nekoliko medalja do kraja planetarnog šampionata.

U Beogradu je u toku SP u rvanju, koje će trajati do 24. septembra.

Reprezentativci Srbije su juče osvojili dve medalje. Stevan Mićić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom pobedom nad Japancem Ruijem Higučijem od 7:4. Hetik Cabolov je pobedom nad Azerbejdžancem Turanom Bajramovim od 6:4 u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom osvojio bronzu. Oba srpska reprezentativca obezbedila su normu za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.