1. oktobar 2023 12:22

Više od dve hiljade učesnica na Ženskoj trci na Adi Ciganliji

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Tradicionalna Ženska trka pod sloganom "JaToMogu" održana je danas na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradskog maratona, a pobednica ovogodišnjeg izdanja je Milica Tomašević sa istrčanim vremenom 00:27:47.

Iza pobednice Tomašević, drugo mesto je zauzela Slađana Stamenković sa 17 sekundi zaostatka, a treća je kroz cilj prošla Aleksandra Lazić sa vremenom 00:30:34.

Service Photo Gallery

Učešće više od 2.000 žena koje su trčale i šetale stazom oko jezera, u dužini od 7,7 kilometara, jasan je pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste iz godine u godinu.

Sport je ujedinio na jednom mestu atletičarke, rekreativke, trudnice, mame sa decom, kao i sve one žene kojima su fizička aktivnost i boravak u prirodi među životnim prioritetima. Ženska trka je otvorena za sve žene podjednako, čime se stavlja fokus na jednakost i na zajedničke vrednosti.

Darko Hаbuš, direktor Beogradskog maratona, rekao je da je veoma zadovoljan zbog činjenice su u prethodnih godinu i po dana uspeli u nameri da uključe veliki broj građana u fizičku aktivnost, kroz sve trke u njihovoj organizaciji, što i ova trka pokazuje.

Intext service Video

Direktor Beogradskog maratona je dodao da bi Ženska trka trebalo da pokaže koliko je zapravo važno za zdravlje žena da se bave rekreacijom.

"Zato ćemo već za sledeću Žensku trku uključiti i fondaciju Heroji Beogradskog maratona sa ciljem da promovišemo značaj i važnost redovnih kontrola, redovne fizičke aktivnosti i brige o zdravlju. Čestitke svim damama koje su uzele učešće na trci ove godine, kao i damama sa invaliditetom koje su bile deo ove trke i pokazale nam šta znači snaga volje", zaključio je Habuš.

Ovaj sportski događaj namenjen ženama ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i nezaboravno druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju.

Slogan trke "Ja to Mogu!" poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje.

Intext service Video

Sve učesnice manifestacije družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju - igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama.

Briga o društvu i zajednici u kojoj živimo, a kroz saradnju koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB kroz sve trke, motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a tako je bilo i na ovogodišnjoj trci.

Kompanija Zelenilo Beograd je kao i svake godine, donirala sadnice svim ženama koje su prošle kroz cilj i na taj način ih nagradila za uloženi trud. Ove godine su dame odnele kući jesenju violu. Takođe, sve učesnice posle pređenih 7,7 km na cilju su dočekale medalje, osveženje, kao i pokloni sponzora i partnera Beogradskog maratona.

Naredni događaj u organizaciji Beogradskog maratona je 4. Beogradski polumaraton zakazan za 26. novembar 2023.godine. Njime će Beogradski maraton zatvoriti ovogodišnju trkačku sezonu.

Intext service Video