19. oktobar 2023 20:40

Gradonačelnik Čačka ugostio delegaciju BSS povodom održavanja tradicionalnog turnira "Zlatna rukavica"

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Baloncici, ilustracija

ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) povodom održavanja tradicionalnog turnira "Zlatna rukavica" koji se održava u tom gradu.

"Zlatna rukavica", turnir koji živi neprestano već 66. godina, počeo je 18, a zavrfšava se 21. oktobra.

U Čačku se bori 115 bokserki i boksera u elitnoj seniorskoj konkurenciji, iz čak 20 zemalja sveta.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije činili su prvi čovek BSS Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Šumadije i Pomoravlja Nedeljko Mandić, selektor Milan Piperski, legende boksa Mirko Puzović i Fazlija Šaćirović i selektor reprezentacije Rusije Sergej Zaljenin.

Gradonačelnik Todorović je istakao da, pored toga što je ove godine prva "Nacionalna prestonica kulture", Čačak je i grad domaćin velikih sportskih manifestacija.

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo domaćini i pokrovitelji ovako značajne sportske manifestacije i sigurno ćemo dati sve od sebe, ne samo tokom ova četiri dana, već i u narednom periodu, da se ova plemenita veština vrati na mesto na kome je bila sedamdesetih, osamdesetih godina prošlog veka u našem gradu. Lokalna samouprava značajno pomaže razvoj bokserskog kluba Čačak, u kome je, na moje veliko zadovoljstvo i sve više mladih dama. Izuzetna je čast danas ugostiti sve ove bokserske legende, na koje treba da se ugledaju sva deca i da bavljenje sportom bude priritet za sve njih", rekao je Todorović.