14. novembar 2023 11:24

Habuš: Beogradski polumaraton pečat na uspešnu sezonu, uz rekordnih 4.000 trkača

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Četvrti Beogradski polumaraton, na kojem će učestvovati rekordnih 4.000 trkača, biće pečat na uspešnu sezonu, rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Beogradski polumaraton održaće se 26. novembra, a koliki je pomak napravljen u organizaciji najbolje govori podatak da je na prošlogodišnjoj trci učestvovalo 2.400 trkača.

Tradicionalno start je ispred crkve Svetog Marka u 10 sati, a trčaće se centralnim gradskim ulicama.

Intext service Video

"Velika stvar je što smo ispunili projekciju o rastu učesnika. Ponosni smo jer smo probudili neke nove trkače. Očekujemo lepu zabavu i brzu veliku trku jer je naš atletičar Elzan Babić najavio obaranje državnig rekorda (62:11), koji je star 25 godina i postavio ga je Janko Benša", istakao je Habuš na konferenciji za medije.

Podršku polumaratonu daje i Srpski atletski savez, a o tome je govorio direktor, nekadašnji olimpijac u desetoboju, Mihail Dudaš.

"Zajedno imamo iste ciljeve, da se što više ljudi bavi sportom i pozitivno utičemo i na zdravlje nacije Želim svima mnogo sreće i "lake noge'", istakao je Dudaš.

Osim trke na 21 km, održaće se i Trka na 10 km, kao i "Sava osiguranje" Porodična trka od 2,3 km, koja će imati humanitarni karakter u saradnji sa organizacijom "Zvuci srca".