16. januar 2024 12:21

Nemanja Radović: Nadam se da ćemo u 2024. godini nastaviti sa uspesima

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Generalni sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) Nemanja Radović izjavio je danas da je izuzetno ponosan na uspehe sportista sa invaliditetom u prošloj godini.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizuje svečanost na kojoj će biti proglašeni najbolji sportisti sa invaliditetom za 2023. godinu. SSOSIB će na odgovarajući način da zahvali i onim kolektivima i pojedincima koji su posebno doprineli razvoju sporta i uopšte unapređivanju položaja ove populacije u Beogradu.

"Biće dodeljena nagrada za najbolje sportiste u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Biće dodeljena priznanja najboljim klubovima i svima onima koji su doprineli uspesima sportistima sa invaliditetom. Kriterijumi za dodelu nagrada bili su pre svega ostvareni rezultati na međunarodnim takmičenjima", rekao je Radović za Tanjug i dodao:
Intext service Video

"Nadam se da ćemo u 2024. da nastavimo sa uspesima i sa proširivanjem međunarodne saradnje na koju smo izuzetno ponosni u 2023. Očekujemo još

bolje rezultate od naših sportista u 2024. godini. Ono što je prevashodni cilj našeg saveza u ovoj godini je rekreacija i zdravlje svih onih koji se rekreativno bave

sportom. Mi pokrivamo sve sportove kojima se bave osobe sa invaliditetom".

Nagrada za najboljeg sportistu pripašće srpskoj paraolimpijki Saški Sokolov, koja je prošle godine na SP u Parizu osvojila dve srebrne medalje.

"Prošla godina bila je izuzetno uspešna za mene. Osvojila sam dosta prvih mesta na međunarodnim mitinzima, kao i na državnom prvenstvu. Prošle godine sam bila dupli vicešampion sveta na SP u Parizu. Bavim se atletikom od 2014. godine, a san mi je da osvojim zlato na Paraolimpijskim igrama. Ove godine me očekuju SP u Japanu i Paraolimpijske igre u Parizu. Idem na medalju, a videćemo kako će kockice da se sklope i da li će to da bude zlatno odličje", rekla je Saška Sokolov.

Intext service Video