17. januar 2024 14:42

Na Kupu nacija u Somboru učestvovaće 104 bokserke iz 10 država

Izvor: TANJUG

Foto: BSS

SOMBOR - Na međunarodnom Kupu nacija u boksu za žene, koji će biti održan od 16. do 21. januara u Somboru, učestvovaće 104 takmičarke iz 10 država, saopšteno je danas iz Bokserskog saveza Srbije (BSS).

U saopštenju se navodi da je Sombor sedmu godinu zaredom domaćin jednog od najjačih ženskih bokserskih turnira na svetu. Na turniru će učestvovati bokserke u svim težinskim kategorijama, od školarki, preko omladinki, juniorki, do seniorki. Na turniru će biti i bokserke iz Rusije, Kazahstan i Uzbekistana

Organizatori 13. po redu izdanja Kupa nacija je BSS uz podršku Bokserskog kluba Sombor i grada Sombora. Ulaz u halu je besplatan svih dana takmičenja, a mečevi finala biće direktno prenošeni putem Arena fajt kanala.

"U sastavu reprezentacije Srbije na Kupu nacija su: Jana Notaroš (46 kg), Adrijana Anđelić (60 kg), Jovana Bencik (70 kg), Melinda Utasi (48 kg), Nataša Lukić (50 kg), Dara Seso (54 kg), Anja Salata (63 kg), Sanja Mitić (50 kg), Nikolina Džida (50 kg), Jelena Seso (50 kg), Anđelija Kovčić (52 kg), Marija Lukić (57 kg), Kristina Nađ Varga (48 kg), Nina Radovanović (50 kg), Sandra Bril (50 kg), Dragana Jovanović (52 kg), Jasmina Nađ (52 kg), Klara Ribak (60 kg), Jelena Janićijević (63 kg), Kristina Kuluhova (66 kg), Saška Krstić (70 kg), Aleksandra Rapaić (70 kg), Sara Mijalković (+81 kg", saopšteno je iz BSS.

Eliminacione borbe na programu su od utorka do četvrtka. Petak je predviđen za četvrtfinalne duele, dok će se tokom vikenda održati polufinalne i finalne borbe.

"Izuzetno sam srećna što u mom gradu i u mojoj zemlji imam priliku da učestvujem na turniru iza kojeg stoji tradicija, koji je u svetu poznat i priznat i gde uvek imamo jake timove iz celog sveta. Radili smo puno u pripremnom periodu, spremni i motivisani ušli smo u ovo takmičenje kojim se ponosimo. Pružiću maksimum i verujem da mogu do trofeja, što mi je velika želja", izjavila je seniorska reprezentativka Srbije Dragana Jovanović.