22. april 2024 13:35

Miroslav Krklješ: Ponosni smo što imamo priliku da budemo domaćini Evropskog prvenstva u tekvondou

Izvor: TANJUG

Foto: Foto: Tanja Subotić

BEOGRAD - Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da ugostimo najbolje takmičare Evrope. Uveren sam da će ovaj šampionat biti daleko više od sportskog spektakla, već i ključni momenat za dodatnu promociju tekvondoa, ali i za promociju Srbije kao zemlje sporta", izjavio je danas generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ uoči Evropskog seniorskog prvenstva.

EP u tekvondou će biti održano od devetog do 12. maja u Hali jedan Beogradskog sajma.

Na prvenstvu će se takmičiti kako tekvondisti, tako i paratekvondisti. Očekuje se učešće više stotina najboljih sportista iz cele Evrope, imajući u vidu da je ovo poslednje odmeravanje snaga pred Olimpijske igre u Parizu.

"Napredak tekvondoa u Srbiji je izuzetno inspirativan, a činjenica da smo po prvi put domaćini Evropskog seniorskog prvenstva samo potvrđuje našu posvećenost razvoju ovog sporta. Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da ugostimo najbolje takmičare Evrope. Uveren sam da će ovaj šampionat biti daleko više od sportskog spektakla, već i ključni momenat za dodatnu promociju tekvondoa, ali i za promociju Srbije kao zemlje sporta", rekao je Krklješ.

Finalna takmičenja u različitim kategorijama biće organizovana tokom sva četiri dana šampionata.

EP se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda.