13. maj 2024 12:20

Automobilista Miloš Pavlović: Ovog vikenda nismo imali sreće, ali idemo dalje

Izvor: TANJUG

Foto: Foto Fabio Principe

BRISEL - Ovog vikenda nismo imali sreće. Idemo dalje, sledeća trka je u Le Manu, izjavio je srpski automobilista Miloš Pavlović posle trkačkog vikenda u Belgiji u okviru takmičenja Super Trofeo šampionata na stazi Spa-Frankoršamp.

Pavlović i njegov timski kolega Alesio Rufini su zbog gužve na stazi tokom kvalifikacija imali loše startne pozicije za obe trke.

Pavlović i Rufini su na prvoj trci u petak osvojili peto mesto u Pro-Am kategoriji.

"Na trci u subotu Miloš čak nije dobio priliku ni da sedne u kokpit, s obzirom da je za tandem italijanske ekipe ASR trka bila gotova posle nekoliko krugova. Rufini je, naime, posle kontakta sa Čarlijem Martinom završio u zidu pred izlazak u krivinu O'Ruž, a oštećenje na ogibljenju 'hurakana' značilo je i kraj trke...", navode iz tima srpskog automobiliste.

"Ovog vikenda nismo imali sreće! Sve je počelo još na kvalifikacijama, na kojima zbog gužve na stazi nismo uspeli da se kvalifikujemo dovoljno dobro, ali i to je deo trka, posebno u šampionatu sa 54 prijavljena automobila. Idemo dalje, sledeća trka je u Le Manu", rekao je Pavlović.

Iz tima srpskog automobiliste navode da je pred Pavlovićem dinamičan period s obzirom da ga, osim trkačkog vikenda u Le Manu od 11. do 15. juna, koji je vezan za nastavak takmičenja u Lamborgini Super Trofeo šampionatu, istog vikenda, od 14. do 16. juna očekuje i početak italijanskog GT šampionata u trkama izdržljivosti (Valelunga).