17. maj 2024 15:49

Veslački savez Srbije otkazao nastup posade Beđik/Rajković

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Corepics VOF, ilustracija

BEOGRAD - Veslački savez Srbije otkazao je danas nastup posade Beđik/Rajković u disciplini dubl skul za kvalifikacionu regatu u Lucernu za odlazak na Olimpijske igre.

Odluka je doneta pošto veslač Partizana Martin Mačković nije prihvatio otvoren poziv da se vrati u reprezentaciju.

Tim povodom ekspresno se oglasio VK Partizan.

"Danas nas je iznenadila skandalozna vest da je VSS u disciplini dubl skul za kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, otkazao nastup posade Beđik/Rajković. Svetska veslačka federacija objavila je finalnu listu zemalja prijavljenih na ovo takmičenje, koje počinje u Lucernu za dva dana i veliko iznenađenje je da ekipa Srbije više nije na spisku 13 zemalja koje su prijavljene u pomenutoj disciplini", saopštio je Partizan.

U saopštenju se podseća da je posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad osvajačima medalja sa OI iz Tokija 2020, kao i pored jasne stručne procene njihovog kvaliteta "od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu Srbiji donesu Srbiji još jednu olimpijsku normu".

Dodaje se da, i pored apela krovnih sportskih institucija Srbije, rukovodstvo VSS je na kvalifikacijama u Lucernu, odlučilo da Srbiju predstavlja dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom Evropskom prvenstvu "zauzeli ubedljivo poslednje mesto".

"U ovome trenutku po ovoj neverovatnoj odluci Srbija nema ekipu na kvalifikacijama. Još jednom pozivamo sve sportske institucije u zemlji da učine sve u svojoj moći i stanu u zaštitu najboljih sportista Srbije u veslanju", zaključuje se u saopštenju VK Partizan.