1. jun 2024 13:39

U Beogradu održan Olimpijski dan pod sloganom "Na korak do Pariza"

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Jubilarni 30. Olimpijski dan pod sloganom "Na korak do Pariza" obeležen je danas u Hajd parku u Beogradu u prisustvu velikog broja dece, roditelja, predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), Ministarstva sporta i Privremenog organa Grada Beograda.

Slogan ovogodišnje manifestacije glasi "Na korak do Pariza", uoči predstojećih olimpijskih igara u glavnom gradu Francuske, a u sklopu događaja organizovane su trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična štafetna trka.

U štafetnoj trci je učestvovala i štafeta OKS, a promovisana je i mobilna aplikacija za vežbanje "TreninGo".

Intext service Video

Svi učesnici trka dobili su na poklon majice Olimpijskog dana, dok su najmlađi učesnici dobili i diplome.

Ovogodinji promoteri Olimpijskog dana koji su zvanično otvorili događaj su reprezentativka Srbije u boksu, evropska šampionka Sara Ćirković i reprezentativac Srbije u plivanju Andrej Barni, koji je u finalnoj trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Dohi zauzeo šesto mesto.

Cilj događaja je promovisanje olimpijskih vrednosti, zdravog načina života, podsticanje na fizičku aktivnost u prirodi i popularizacija olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.