13. jun 2024 12:50

Stojković: Veliki rezultat srpskog karatea

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Brian A Jackson, ilustracija

BEOGRAD - Srbija je na Prvenstvu Balkana za decu u karateu, održanom u Istanbulu, u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto, a takmičari u mladim uzrasnim kategorijama osvojili su čak 34 medalje, što je veliki rezultat srpskog karatea, rekao je danas za Tanjug Strahinja Stojković, predsednik Beogradskog karate saveza.

Prema njegovim rečima, beogradski karatisti osvojili su 16 medalja, što je još jednom pokazalo da je kvalitet i rad stručnjaka u Beogradu uvek na izuzetnom nivou”.

“Ovi takmičari u mlađim uzrasnim kategorijama predstavljaju budućnost srpskog karatea i ja se iskreno nadam da ćemo za par godina moći da gledamo neku novu Jovanu Preković, Stefana Joksića, Slobodana Bitevića, Jelenu Milovojčević”, rekao je Stojković.

Branko Vučković, trener reprezentacije Srbije i Karate kluba "Samuraj", podsetio je u izjavi za Tanjug da je na Prvenstvu Balkana za decu učestvovalo preko 1.500 takmičara iz 12 zemalja, takmičari iz Srbije na ovom najmasovnijem takmičenju do sada osvojili su 10 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 18 bronzanih i u generalnom plasmanu zauzeli drugo mesto iza Turske.

“Iz Beogradskog karate saveza nastupilo je 90 takmičara, 53 u borbama i 32 u katama uz 5 nastupa u katama ekipno i ukupno su osvojili 4 zlatne medalje, 2 srebrne i 7 bronzanih”, rekao je Vučković.

“Za mene ova medalja predstavlja jedan veliki uspeh i podstrek za dalji rad. Konkurencija je bila velika, ali i odlična”, rekao je za Tanjug Vidak Macanović, reprezentativac Srbije i karatista kluba "Samuraj", koji je osvojio srebrnu medalju.

On je dodao da je i prošle godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu, ali ove godine je takmičenje bilo masovnije, a naši takmičari će ga, kako kaže, posebno pamtiti.