13. jun 2024 15:26

Adriana Vilagoš: Srećna sam zbog osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Stefano Costantino

BEOGRAD - Srpska atletičarka Adriana Vilagoš izjavila je danas da je srećna zbog osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu i plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Vilagoš je pre dva dana osvojla srebrnu medalju na EP u bacanju koplja i istovremeno hicem 64,42 oborila državni rekord i obezbedila plasman na OI.

"Jako se radujem što sam mogla da napravim taj rezultat, pre dve godine sam imala iste probleme, nadala sam se da će ove godine ići bolje. Osećala sam da sam u dobroj formi, zahvalna sam svima koji su mi pomogli da dođem ovde, baš sam srećna", izjavila je Vilagoš novinarima po dolasku u Beograd.

Ona je rekla da jedva čeka OI, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.

"Pokušavam da se smirim, da se slegnu utisci, da malo odmorim, a onda pun fokus na Pariz. Treninzi, pripreme...", dodala je srpska atletičarka.

Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji kad je dobacila do 64,42 metra.

"Moram da kažem da sam bila zabrinuta, bilo bi mi žao da nisam uspela, jer sam osetila da mogu ovakav hitac da napravim. Kako sam počela, bilo je baš teško, prvo sam osetila strah, morala sam da prevaziđem, ne da razmišljam o tome šta će da bude ako ne uspem", navela je Vilagoš.

Ona je na kraju istakla šta će joj biti cilj na Igrama u Parizu.

"Isto kao i uvek, da bacam dobro, u odnosu na sebe. Da mogu da budem zadovoljna bez obzira na to kakav će rezultat biti, ali i sam plasman", zaključila je Vilagoš.