25. jun 2024 14:56

Novi Sad: Dodeljene zahvalnice za uspehe u univerzitetskom sportu

Izvor: TANJUG

Foto: AP Vojvodine

BEOGRAD  - Na Fakultetu tehničkih nauka danas su dodeljene zahvalnice za postignute uspehe u oblasti univerzitetskog sporta na "Ijadama" i Univerzitetskoj sportskoj ligi, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Zahvalnice je dobilo 316 studenata i nastavnika za rezultate i osvojena prva tri mesta u različitim naučnim i sportskim kategorijama u okviru šest "Ijada" koje su održane u ovoj školskoj godini - Elektrijada, Menadžerijada, Arhitekturijada, Zaštitijada, Mašinijada i Saobraćijada.

Svečanosti je prisustvovao pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski koji je istakao da nagrađeni studenti pokazuju kako je pored akademskih dostignuća važna i fizička aktivnost.

"Univerzitetski sport igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pružajući im priliku da se takmiče, sarađuju i razvijaju svoje fizičke sposobnosti. Naši studenti, koji se takmiče na 'Ijadama' i u Univerzitetskoj sportskoj ligi, predstavljaju najbolje od onoga što naše obrazovne institucije mogu da ponude. Njihova posvećenost sportu i obrazovanju je vredna divljenja i služi kao inspiracija svima nama", rekao je Markoski i dodao da taj događaj sve treba da podstakne na zdrav način života i bavljenje sportom.

Prisutne je pozdravio i v.d. dekana Fakulteta tehničkih nauka Boris Dumnić koji je naveo da se ovakva svečanost, na koju su pozvani i takmičari, ali i oni koji su ih pripremali, organizuje po prvi put.