25. jul 2024 12:41

Novak Đoković igraće protiv Metjua Ebdena u prvom kolu na Olimpijskim igrama

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/FiledIMAGE, arhiva

PARIZ  -  Srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Austalijanca Metjua Ebdena u prvom kolu na Olimpijskim igrama, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Đoković bi ukoliko prođe u drugo kolo igrao protiv Španca Rafaela Nadala ili Mađara Martona Fučoviča.

Dušan Lajović igraće u prvom kolu OI protiv Nemca Maksimilijana Marterera.

Španac Karlos Alkaraz sastaće se u prvom kolu sa Libancem Hadijem Habibom, dok će Nemac Aleksandar Zverev igrati protiv Španca Đaumea Munara.

Privilegija je predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama, nadam se medalji

Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Peti put sam ovde, prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Na Rolan Garosu sam imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir, pa se nadam da ću doneti naciji medalju, istakao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

Đoković o eventualnom meču sa Nadalom: Bio bi to spektakl kao nekada

Da, video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta, rekao je srpski teniser Novak Đoković o mogućem duelu sa Rafaelom Nadalom u drugom kolu Olimpijskog turnira u Parizu.

"Moram da prebrodim prvu prepreku (Australijanac Metju Ebden, prim aut) i dam sve od sebe da idem što dalje. Svestan sam težine Olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost ali ne nešto na šta nisam navikao", istakao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

Srpski teniser dodao je da je koleno mnogo bolje nego na Vimbldonu i da je još spremniji.

"Na Vimbldonu sam igrao zbog mekoće podloge i jer sam osećao da mogu".