20. avgust 2024 17:20

Janik Siner: Nastaviću da se i dalje pridržavam antidoping programa

Izvor: TANJUG

Foto: The Canadian Press via AP/Graham Hughes

BEOGRAD - Sada ću ostaviti ovaj izazovan i duboko nesrećan period iza sebe.

Nastaviću da radim sve što mogu da osiguram da se i dalje pridržavam antidoping programa, a oko sebe imam tim koji je pedantan po pitanju usklađenosti, saopštio je danas Janik Siner, pošto je utvrđeno da je italijanski teniser dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je danas da je Siner dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine. U saopštenju ITIA se navodi da najbolji teniser sveta ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze, jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

"Siner je u aprilu bio obavešten da je bio pozitivan na metabolit klostebol u malim količinama, manje od jedne milijarde jednog grama. Posle detaljne istrage ITIA i Sinera, zaključeno je da je do nenamerne kontaminacije klostebolom došlo zbog medikamenata njegovog fizioterapeuta. Njegov fitnes trener je kupio jedan proizvod, lako dostupan u italijanskim apotekama, koji je dao Janikovom fizioterapeutu da time zaleči posekotinu na prstu", navodi se u saopštenju tima najboljeg tenisera sveta.

Siner dva puta bio pozitivan na doping testu, italijanskom teniseru uvažena žalba

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je danas da je Italijan Janik Siner dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine.

U saopštenju ITIA se navodi da najbolji teniser sveta ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze, jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Siner je testiran 10. marta ove godine tokom Mastersa u Indijan Velsu.

ITIA navodi da je u organizmu italijanskog tenisera pronađen metabolit klostebol u malim količinama.