4. septembar 2024 09:24

Grigor Dimitrov predao meč, Frensis Tijafo u polufinalu US Opena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grigor Dimitrov predao meč, Frensis Tijafo u polufinalu US Opena

Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

NJUJORK - Američki teniser Frensis Tijafo plasirao se jutros u polufinale poslednjeg grend slem turnira sezone, US Opena, pošto mu je Bugarin Grigor Dimitrov zbog povrede predao meč četvrtfinala pri rezultatu 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 4:1.

Meč je trajao nešto više od tri sata. Tijafo je 20. teniser sveta, dok se Dimitrov nalazi na devetom mestu ATP liste.

Američki teniser je prvi set dobio rezultatom 6:3. Tijafo je potom poveo 4:1 u drugom setu, ali je Dimitrov uspeo da izjednači na 4:4. Igralo se zatim gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao bugarskom teniseru 7:5.

Tijafo je treći set dobio rezultatom 6:3, a onda je u četvrtom poveo 4:1. Dimitrov je potom zbog povrede odlučio da preda meč.

"Naravno da sam srećan zbog plasmana u polufinale, ali ovo nije način na koji sam to želeo da ostvarim. Želim Dimitrovu brz oporavak, a mene očekuje veliki duel protiv Frica", rekao je Tijafo.

Tijafo će u polufinalu igrati protiv sunarodnika Tejlora Frica, koji je sinoć u četvrtfinalu bio bolji od Nemca Aleksandra Zvereva 7:6 (7:2), 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).

U preostala dva četvrtfinala US Opena sastaće se: Džek Drejper (Velika Britanija) - Aleks de Minor (Australija) i Janik Siner (Italija) - Danil Medvedev (Rusija).