5. septembar 2024 10:02

Pegula: Srećna sam zbog pobede, nisam pravila greške na meču protiv Švjontek

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pegula: Srećna sam zbog pobede, nisam pravila greške na meču protiv Švjontek

Foto: AP Photo/Adam Hunger

NJUJORK - Američka teniserka Džesika Pegula izjavila je da je srećna zbog pobede protiv Poljakinje Ige Švjontek i plasmana u polufinale US Opena, prenose danas američki mediji. Pegula je jutros u četvrtfinalu US Opena u Njujorku pobedila Švjontek 6:2, 6:4.

"Veoma sam srećna što sam izborila polufinale turnira u Njujorku. Igrala sam dobro, servirala dobro, riternirala dobro, odigrala sam čist meč. Nisam pravila greške i to ju je frustriralo. A meni je omogućilo da zadržim visok nivo i u drugom setu kada se ona dizala", izjavila je Pegula, koja će po prvi put u karijeri igrati u polufinalu jednog grend slem turnira.

Ona je istakla da je odigrala dobar meč protiv Švjontek, koja je najbolja teniserka sveta.

"Hvala navijačima, koji su me nosili. Uraditi ovo na stadionu 'Artur Eš' protiv najbolje na svetu je neverovatno, ali verovala sam u pobedu. Uspela sam da iskoristim neke stvari koje ona nije najbolje radila", zaključila je Pegula.

Džesika Pegula pobedila Igu Švjontek i plasirala se u polufinale US Opena

Američka teniserka Džesika Pegula plasirala se u polufinale poslednjeg grend slem turnira sezone, US Opena, pošto je jutros u Njujorku u četvrtfinalu pobedila Poljakinju Igu Švjontek 6:2, 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 28 minuta. Švjontek je prva na WTA listi, dok je Pegula šesta teniserka sveta. Ovo je bio deseti duel poljske i američke teniserke, a četvrti trijumf Pegule, koja će po prvi put u karijeri igrati u polufinalu jednog grend slem turnira.

Amerikanka će u polufinalu US Opena igrati protiv Čehinje Karoline Muhove, koja je u četvrtfinalu savladala Brazilku Beatriz Hadad Maju 6:1, 6:4.

U prvom polufinalu sastaće se Amerikanka Ema Navaro i Beloruskinja Arina Sabalenka.