5. oktobar 2024 14:59

Đoković: Bio je neizvestan meč, Mikelsen igrao na visokom nivou

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo, File/Jean-Francois Badias

ŠANGAJ - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je odigrao neizvestan meč protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena u drugom kolu Mastersa u Šangaju. Đoković se danas plasirao u treće kolo Mastersa u Šangaju pošto je pobedio Mikelsena 7:6 (7:3), 7:6 (11:9). "Bio je veoma tesan i neizvestan meč.

On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo.

Igrao sam odlično taj-brejk, pa sam potom imao 15:40, njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč.

On je dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje", rekao je Đoković posle meča. Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv boljeg iz duela između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

Đoković posle dva taj-brejka pobedio Mikelsena za treće kolo Mastersa u Šangaju

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju, pošto je danas u drugom kolu pobedio Amerikanca Aleksa Mikelsena 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

Meč je trajao jedan sat i 56 minuta. Đoković je trenutno četvrti teniser sveta, dok se Mikelsen nalazi na 43. mestu ATP liste.

Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv pobednika meča između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

Mikelsen je dobio prvi gem na meču na svoj servis, a onda je napravio brejk i poveo je 2:0. Mikelsen je potom stigao do vođstva od 4:1. Srpski teniser je zatim osvojio tri uzastopna gema i uspeo je da izjednači na 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:3.