19. oktobar 2024 20:44

Đokovićeva poruka Nadalu: Ne ostavljaj tenis čoveče, ostani još malo sa nama

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Andy Wong

RIJAD - Vratiću se na prvi meč kada smo igrali 2005. mislim da je bilo... Znate, ko bi rekao da ćemo stajati ovde 20 godina posle godina, sa više od 60 međusobnih mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu, rekao je srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Rafaela Nadala (2:0) u poslednjem međusobnom meču u borbi za treće mesto na egzibiciji u Rijadu.

"Imam samo najveće poštovanje prema tebi, neverovatan si sportista, neverovatna osoba. Znaš da je naše rivalsto bilo sjajno i intenzivno i nadam se da ćemo sada moći da negde na nekoj plaži, uz piće, da se svega podsetimo i evociramo uspomene, da pirčamo o životu i nečemu drugom. Čestike tvom timu i tvojoj porodici na svemu, na tvojoj velikoj karijeri", emotivno je rekao Đoković.

Znam koliko porodica mora da se žrtvuje za karijeru i život profesionalnog tensiera, mogu samo da zamislim kroz šta je prolazila porodica kroz sve tvoje uspone i padove, dodao je Novak.

"Porodica je zaslužila sve ovo što je Rafa postigao u karijeri. Još jednom velika je čast kao što sam ti već rekao na mreži, neverovatna čest da delim teren sa tobom, ovo je emotivan dan, emotivan trenutak... Toliko mečeva smo igrali toliko godina... Ne ostavljaj tenis čoveče, ostani još malo sa nama... Veliko hvala ne samo od mene već od čitavog tenikog sveta, ostavio si neverovatno nasleđe", istakao je Đoković.

Kraj najvećeg teniskog rivalstva u istoriji, Đoković pobedio Nadala u Rijadu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je treće mesto na egzibiciji "Slem šest kraljeva" u Rijadu, pošto je večeras savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 7:6 (7:5).

Bio je to poslednji duel, istina nezvanični, dvojice tenisera koji su odigrali najviše mečeva ikad i zajedno osvojili 46 gren slemova.

Nadal posle finala Dejvis kupa završava karijeru, a ostaće zapisano da je protiv Đokovića odigrao 60 zvaničnih mečeva i da je skor 31-29 za srpskog tenisera.

Kasnije večeras u finalu se sastaju Janik Siner i Karlos Alkaraz.