16. april 2023 20:05

Ruski teniser Adrej Rubljov u Monte Karlu osvojio prvi Masters u karijeri

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruski teniser Adrej Rubljov u Monte Karlu osvojio prvi Masters u karijeri

Foto: AP Photo/Daniel Cole

MONTE KARLO - Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je prvu titulu na mastersima iz serije 1000 pošto je u finalu turnira u Monte Karlu posle velikog preokreta pobedio Danca Holgera Runea 2:1 (5:7, 6:2, 7:5) za dva sata i 35 minuta.

U prvom setu nije bilo brejka sve do šestog gema. Rune je prvi uzeo servis rivalu i poveo 4:2, ali je Rus ekspresno uzvratio. Kod vođstva Danca 6:5, Rubljov je loše servirao, pa je Rune uspeo da uzme gem i povede 1:0.

 

Drugi set je počeo brejkom Rubljova, ali je Rune uspeo da se vrati i izjednači na 2:2. Zatim je usledila velika serija Rusa, koji je osvojio četiri vezana gema i tako uveo meč u treći set.

Rubljov: Srećan sam što sam konačno osvojio turnir iz serije 1000

Andrej Rubljov je izjavio, posle pobede nad Holgerom Runeom i osvajanja prve titule na turnirima iz serije 1000, da je "konačno srećan" i istakao da ranije nije bio mentalno spreman za takav domet.

"Samo sam srećan, konačno. Mučio sam se toliko da konačno osvojim turnir iz serije 1000. Gubio sam 4:1, 0:30, mislio sam da nema šanse da dobijem, ali sam nekako to uradio", rekao je Rubljov za sajt ATP-a.

Rus je napravio veliki preokret u duelu sa mladim Dancem. "Nadao sam se, duboko u sebi da bih mogao da dobijem još jednu šansu. Prethodna finala nisam mentalno bio spreman. Danas nije bilo tako. Verovao sam do samog kraja", dodao je Rubljov koji bi od utorka trebalo da igra na Srpka openu u Banjaluci.