19. april 2023 20:59

Novak Đoković: Narod je ovde željan vrhunskog tenisa, ima tenisku kulturu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/FOTO SRNA / BRANISLAVA VUKELIĆ

BANJA LUKA - Najbolji teniser planete Novak Đoković, zahvalio je publici posle pobede nad Lukom van Ašom (2:1) u drugom kolu Srpska opena i rekao da je oduševljen atmosferom u Banjaluci.

"Van Aš je mlad perspektivan teniser, ni ja o njemu nisam mnogo znao. Pobedio je Vavrinku. Ja sam na treningu pokušavao da repliciram šta će biti na terenu, njemu želim mnogo sreće i hvala mu što je pustio 'dekicu' poput mene danas", kazao je Đoković.

Objasnio je i zašto je sebe nazvao "dekicom". "Dekica u sportskom smislu, životno se osećam mlado. Zadao sam sebi da igram još mnogo godina, ali ajde, videćemo. U životu se nikad ne zna, nepredvidivo je jako kad pređeš granicu od 35 godina, svaki turnir znači duplo više. Ovo je možda i jedini put da igram ovde, ali se nadam da nije. Ovaj jedinstveni događaj je izazvao mnogo emocija u meni", izjavio je Đoković na konferenciji za medije.

Osvnuo se potom na stanje tenisa u Srbiji. "Moramo da razmišljamo unapred. Tenis ovde nema veliku tradiciju. Monika Seleš, Boba Živojinović ranije, ali nismo imali jak tenis do ove naše zlatne generacije. Odgovornost svih nas je da postavimo dobre platforme za buduće generacije. Moramo više da se pozabavimo na nacionalnom nivou. Uopšte mi se ne dopada kako izgleda stanje srpskog tenisa", istakao je najbolji srpski teniser.

Service Photo Gallery

Dodao je da se nada da će se pronaći način da Srbija i Republika Srpska organizuju ATP turnire u budućnosti.

"Ništa nije nemoguće. Pokušaćemo da nađemo način da Srbija i Banjaluka imaju turnir. Imamo želju, ali ne zavisi od nas. Srbija Open je poslednje tri, četiri godine jako uspešan. Ovo za sada izgleda sjajno. Narod je željan vrhunskog tenisa, ima tenisku kulturu. Publika je fenomenalna. Znaju da se ponašaju na teniskom meču", zaključio je Đoković.