1. jun 2023 15:35

TSS: Kup Srbije do 10 godina "Zeleni nivo" biće održan od 3. do 5. juna

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Kup Srbije za takmičarke i takmičare "Zelenog nivoa" do 10 godina u organizaciji TK Fer-plej, biće održan od trećeg do petog juna na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu, saopštio je danas TSS.

Takmičenje počinje u subotu od devet časova, a svečano otvaranje predviđeno je za 13 sati. Dodela trofeja najboljima očekuje se u ponedeljak oko 15 časova, po završetku finalnih mečeva.

Učestvovaće po najboljih osam takmičarki i takmičara iz četiri regionalna saveza, a sve pod kapom Teniskog saveza Srbije.

"TSS je pokrenuo projekat 'Novi vek srpskog tenisa' u 101. godini postojanja, u koju ulazi sa ključnim ciljevima:

- Aktuelizovanje najbolje sportske tradicije, podrška razvoju baze srpskog tenisa (stvaranje uslova za privlačenje većeg broja početnika i selekciju novih talenata).

- Pomoć profesionalnim klubovima u potrazi za resursima za razvoj potencijalnih vrhunskih sportista.

- Osnaživanje teniskih klubova i akademija iz Srbije u cilju privlačenja igrača iz drugih zemalja i učvršćivanje statusa i autoriteta Srbije na teniskoj mapi Balkana, Evrope i sveta", navodi se u saopštenju TSS.

Projekat će se sastojati od serije sportskih i edukativnih događaja, namenjenih stručnoj i široj publici.

"Tokom projekta vodiće se računa i o promovisanju ideje odgovornog sporta - svestranog pristupa pitanjima ekologije u organizaciji takmičenja, borbe protiv nasilja i za fer-plej u sportu, podrške zdravom načinu života i ishrane, sa posebnim akcentom na seriju turnira za najmlađe, do 10 godina, Crvenog, Narandžastog i Zelenog takmičarskog nivoa", zaključuje se u saopštenju TSS.