30. oktobar 2023 20:44

Đoković prisustvuje ceremoniji dodele "Zlatne lopte" u Parizu

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Michel Euler

PARIZ - Prvi teniser sveta Novak Đoković prisustvuje večeras u Parizu ceremoniji dodele "Zlatne lopte" koju Frans fudbal dodeljuje najboljem fudbaleru sveta.

Frans fudbal po 67. put dodeljuje ovu nagradu, a Đoković je iskoristio priliku da učestvuje na Mastersu u Parizu i prvi put uživo prisustvuje spektaklu.

"Ima me svuda, ali pomalo i na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kada imam turnir u ovom gradu, gde sada imate neke velike sportske događaje, Svetski kup u ragbiju i Zlatna loptu. Nikad ranije nisam bio na ovom događaju, zaista uživam u svemu", rekao je Đoković.

Service Photo Gallery

Fudbal je najpopularniji sport na svetu, odrastao sam gledajući fudbal, otac mi je bio profesionalac neko vreme, uzbuđen sam", dodao je srpski teniser.

Na pitanje može li neki Srbin uskoro da dobije "Zlatnu loptu", Đokovič je rekao da bi to bilo sjajno.

"Imamo neke sjajne fudbalere u ovoj generaciji, Mitrović je rekorder po broju golova u nacionalnom timu, igra sjajno. Tadić je bio kapiten Ajaksa godinama, tu je Sergej Milinković-Savić. Sjajni igrači, nadam se da će uraditi nešto značajno na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ipak, pored Mesija i Mbapea biće teško uzeti", zaključio je Đoković.