2. novembar 2023 10:01

Pobede Ige Švjontek i Uns Džabir na Završnom turniru sezone u meksičkom Kankunu

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Andy Wong

KANKUN - Poljska teniserka Iga Švjontek pobedila je jutros Amerikanku Koko Gof 6:0, 7:5 u meču drugog kola "Četumal grupe" na Završnom WTA turniru sezone u meksičkom Kankunu.

Meč je trajao 90 minuta. Švjontek je prvi set dobila bez izgubljenog gema. Gof je povela sa 3:1 u drugom setu, ali je Poljakinja serijom 3:1 izjednačila na 4:4. Obe teniserke su potom osvojile po dva gema, a onda je Švjontek u 12. gemu pri vođstvu od 6:5 napravila brejk i stigla je do zaslužene pobede.

U drugom meču drugog kola "Četumal grupe", Uns Džabir iz Tunisa je pobedila Čehinju Marketu Vondroušovu 6:4, 6:3. Meč je trajao 90 minuta.

Iga Švjontek posle dva kola ima dva trijumfa, a Koko Gof i Uns Džabir po jednu pobedu i poraz. Marketa Vondroušova je poslednja na tabeli sa dva poraza. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane teniserke iz obe grupe.

Mečevi poslednjeg kola u "Četumal grupi" biće odigrani u noći između petka i subote, a sastaće se Švjontek - Džabir i Gof - Vondroušova.

U noći između četvrtka i petka biće odigrani mečevi trećeg kola u "Bakalar" grupi, a sastaće se: Džesika Pegula (SAD) - Marija Sakari (Grčka) i Arina Sabalenka (Belorusija) - Elena Ribakina (Kazahstan).

Turnir u Kankunu igra se za nagradni fond od devet miliona dolara.