14. jul 2024 18:00

Đoković: Prva dva seta sam odigrao ispod nivoa, Alkaraz je potpuno zasluženo pobedio

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Karlosa Alkaraza rezultatom 0:3 u finalu Vimbldona da je prva dva seta odigrao ispod nivoa i čestitao Špancu na zasluženoj pobedi.

"Alkaraz je bio baš naoštren. Ovo naravno nije rezultat koji sam hteo, ali ni igra, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa u prva dva seta su bila ispod nivoa, ali je Karlos zaista odigrao fenomenalno. Pokušao sam u trećem setu da ga pritisnem, malo sam uspeo, ali nedovoljno da produžim meč. Potpuno je zaslužio pobedu i čestitam i Karlosu i njegovom timu. Deluje kao šou jednog čoveka, ali je jasno da je ovo delo ekipe i svi su zaslužni. Karlos ima samo 21 godinu i samo bi trebalo da nastavi ovako", rekao je Đoković na terenu posle meča.

"Ponosan sam, moram da budem. Očigledno je da sam trenutno malo razočaran pošto pričamo deset minuta posle meča, ali kad vratim film šta se desilo poslednjih 4, 5 nedelja i šta sam sve prošao moram da budem zadovoljan jer mi je uvek bio dečački san da igram na centralnom terenu Vimbldona i pokušavam da se podsetim koliko je nestvaran osećaj biti ovde iako sam toliko mečeva igrao na Vimbldonu i svaki put kad izađem na teren osećam se kao prvi put. Ja sam dete koje živi snove još jednom", dodao je Đoković.

Na kraju se Đoković obratio i porodici.

"Ženi poručujem da je volim i hvala joj što je ovde. Mojoj divnoj deci poručujem da sam zahvalan što mi svakog dana donose osmeh na lice. Uvek plačem kad ih vidim na ovoj ceremoniji, prelepo je što ih imam i zahvalan sam što sam otac ovih anđela jer i oni vole tenis i vole ga sve više i više. Ne znam da li imam nerava da nastavim kao trener i treniram svog sina, ali Stefane, ako ti budeš želeo, ja sam tu za tebe. Dosta priče, hvala mom timu, trenerima i fizioterapeutu i menadžerima i hvala vam što ste sa mnom i kroz dobra i kroz loša vremena. Samo vi znate kroz šta smo prošli. Volim vas sve i hvala vam što ste u mom uglu", zaključio je Đoković.