16. maj 2023 11:54

Nikola Jakšić: Neće da bude nimalo lako protiv Zvezde, ali verujemo u pobedu

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Zsolt Biczo, ilustracija

BEOGRAD - Vaterpolista Novog Beograda Nikola Jakšić izjavio je danas da očekuje težak drugi meč protiv Crvene zvezde u finalu plej-ofa Superlige Srbije.

Novi Beograd vodi 1:0 u seriji, pošto su u prvom meču slavili sa 13:8. Finalna serija se igra na dve pobede.

"Mislim da će ova utakmica biti mnogo teža od one prve u finalnoj seriji koji smo dobili prošle nedelje. Igramo u gostima, a poslednja dva puta kada smo se borili za trofej na bazenu '25. maj' smo izgubili. Neće biti nimalo lako", rekao je Jakšić, saopšteno je iz Novog Beograda.

Utakmica između Crvene zvezde i Novog Beograda biće odigrana u sredu od 20 sati.

"Ako se striktno budemo držali zadataka i taktičkih dogovora ne bi trebalo da imamo problema na kraju. Mislim da smo bolja ekipa, da imamo kvalitetnije igrače, ali to treba da pokažemo i u bazenu. Dešavaju nam se ogromni padovi u igri i ako to uspemo da korigujemo verujem da možemo da zabeležimo pobedu", dodao je vaterpolista Novog Beograda.

Jakšić je izjavio da veoma respektuje ekipu Crvene zvezde.

"To je veoma dobar tim, a najveće probleme nam prave preko dva odlična centra. Ako ih zaustavimo na pravi način pobeda ne bi trebalo da se dovede u pitanje", konstatovao je Jakšić.

Grčki reprezentativac i kapiten Novog Beograda Angelos Vlahopulos izjavio je da se nada odbrani titule šampiona Srbije već u sredu.

"Očekujem da će Zvezda pružiti bolju igru nego u prvoj utakmici, a sigurno će biti mnogo agresivniji. Činjenica je da mnogo bolje igraju kao domaćini i sigurno će to pokušati da iskoriste. Biće neophodno da zadržimo fokus i maksimalno ozbiljan pristup. Motiva imamo na pretek i silno želimo da ovu finalnu seriju okončamo već u sredu", zaključio je Vlahopulos.