10. novembar 2023 17:09

Pljevančić: Nećemo ponavljati greške iz prethodnih utakmica

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/PROMA1, ilustracija

KRAGUJEVAC - Vaterpolista Radničkog Luka Pljevančić izjavio je danas, uoči sutrašnje utakmice protiv Valisa u četvrtfinalu Kupa Srbije, da njegova ekipa neče ponavljati greške iz prethodnih utakmica.

"U prethodnoj utakmici u prvenstvu smo odigrali nedopustivo slabo i izgubili pre svega zbog naših grešaka i nepoštovanja dogovora. Cela ekipa je loše pristupila utakmici, potcenili smo protivnika i na kraju platili cenu. Igrali smo loše u odbrani, prvenstveno presing i dozvoljavali protivniku da se jako brzo i lako namesti u napadu i priđe našem golu, što je rezultiralo velikim brojem primljenih pogodaka. Daćemo sve od sebe da se to ne ponovi", izjavio je Pljevančić.

Kragujevčani jurišaju na šesto uzastopno pojavljivanje na finalnoj smotri Kupa, dok se Valjevci nadaju da bi po prvi put mogli da iskuse čari završnog turnira.

"Ekipa Valisa je sačinjena od velikog broja bivših juniorskih reprezentativaca, mahom veoma iskusnih momaka koji znaju da igraju vaterpolo. Nikako nisu za potcenjivanje, kvalitetna su ekipa, ali mi smo bolji i smatram da ćemo to ovoga puta pokazati i u bazenu. Plasman na "fajnal-for" nam je jako bitan, pogotovo posle neuspeha u kvalifikacijama za evropska takmičenja" zaključio je Pljevančić.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sutra od 19 časova dočekuju ekipu Valisa u meču četvrtfinala Kupa Srbije.

U ostalim utakmicama četvrtfinala sastaju se: Šabac - Novi Beograd, Crvena zvezda - Proleter i Partizan - Vojvodina.