17. jul 2024 18:36

Sve košarkaške utakmice Alfa BK Letnje lige imaće humanitarni karakter

Izvor: TANJUG

Foto: Uroš Marković

BEOGRAD  - Na svim utakmicama ovogodišnje Letnje lige, košarkaškog takmičenja koje okuplja vodeće IT kompanije tokom leta, biće organizovane akcije prikupljanja donacija odnosno sredstava Anu Spajić, kojoj je potrebno više od pola miliona evra za nastavak lečenja u inostranstvu, a iz Alfa BK Univerziteta poručuju da će biti sponzori ovog takmičenja.

Kako je saopšteno sa Alfa BK Univerziteta, ovo takmičenje, koje se od sada zove Alfa BK Letnja liga, predstavlja jedinstvenu kombinaciju IT sektora, sporta i humanosti.

Ugovor o sponzorstvu zvanično je potpisan u zgradi Alfa BK Univerziteta, a u ime Univerziteta potpisnik je bio rektor Jovan Veselinović, dok je idejni tvorac i osnivač Letnje lige Luka Blatović predstavljao kolektiv ovog takmičenja.

Dodaju da u Alfa BK Letnjoj ligi učestvuju najvažnije IT kompanije u Srbiji, među kojima su i Bosch, Microsoft, Createq i mnoge druge i da sve utakmice imaju humanitarni karakter sa ciljem prikupljanja donacija za Anu Spajić.

"Alfa BK Univerzitet se ponosi što učestvuje u ovakvom projektu, koji promoviše sport i zdrav način života, kao i društvenu odgovornost i solidarnost. Uporedo sa svojim akademskim i sportskim uspehima, Alfa BK Univerzitet ovom akcijom pokazuje da je lider i u humanitarnim inicijativama", navodi se u saopštenju.

Letnja liga je takmičenje koje okuplja najuticajnije IT kompanije i proslavlja sport i humanost kroz košarku i druženje, dodaju, godinama unazad pomaže se onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Ova jedinstvena kombinacija vrednosti izdvojila je Letnju ligu kao događaj od izuzetne važnosti za IT sektor u Srbiji", saopštili su sa Alfa BK Univerziteta.

Kao glavni sponzor, Alfa BK Univerzitet obezbediće sve potrebne resurse za uspešno održavanje Letnje lige i to uključuje organizaciju utakmica, marketinšku podršku i promociju događaja.