18. jul 2024 14:59

Krkobabić: Miholjski susreti u Srbiji, za vikend u okolini Čajetine, Boljevca i Pirota

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

ŽITORAĐA - Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je danas da su i ovogodišnji Miholjski susreti u Deronjama kod Odžaka i Žitorađi kod Vladičinog Hana obeležili lokalni specijaliteti, kao i da visoke temperature nisu sprečile održavanje manifestacija, ali i da će predstojećeg vikenda biti održani susreti u selima u okolini Čajetine, Boljevca i Pirota.

Susrete u Žitorađi, koji su okupili goste iz Vranja, Surdulice, Bujanovca i drugih mesta, otvorili su predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović i v.d. sekretara Ministarstva za Brigu o selu Snežana Petrović, saopštilo je to ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je na severu izabrana najbolja krofna, dok je na jugu proglašena najbolja mućkalica, a pobeda je pripala ekipi "Naše voće".

Jedan od takmičara Zoran Kostić podelio je recept za uspeh.

"Svako ima svoj način i tajni začin, ali za dobru mućkalicu presudni su ljubav i strpljenje", rekao je Kostić.

Pored kuvanja, priređen je i sporstki program, a učesnici su se nadmetali u nadvlačenju konopca, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, stonom tenisu i šahu.

U isto vreme, manifestacija u Deronjama kod Odžaka okupila je više od 4.000 ljudi, a i ove godine na programu je bio izbor za naj-krofnu, dok je najslasniju i najmekšu napravila je Snežana Jovanović iz Deronja, dodaje se u saopštenju.

Na programu su bili i defile fijakera, tamburaši i na kraju veliki koncert.

U saopštenju se dodaje da će ovog vikenda svi zainteresovani moći da uživaju u Miholjskim suretima sela u okolini Čajetine, Boljevca i Pirota, dodaje se u saopštenju.