25. jul 2024 18:44

Za svaku pobedu Srbije na Olimpijskim igrama poklon stipendija Alfa BK univerziteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Za svaku pobedu Srbije na Olimpijskim igrama poklon stipendija Alfa BK univerziteta

Foto: Uroš Marković

BEOGRA - Alfa BK Univerzitet saopštio je danas da će za svaku pobedu Srbije na Olimpijskim igrama dodeliti jednu stipendiju, kao i da će ta inicijativa obuhvatiti pobede muške i ženske reprezentacije u košarci i odbojci, kao i pobede u vaterpolu, tenisu i u vožnji kajaka.

Među studentima ovog univerziteta koji će učestvovati na Olimpijskim igrama su kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, jedna od najboljih sportistkinja Srbije kajakišica Nikolina Moldovan.

"Legendarni Vanja i Nikola Grbić su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj odbojci, a takođe su deo naše akademske zajednice. Dejan Savić, ikona srpskog vaterpola, svojim uspehom i posvećenošću pokazuje šta znači biti pravi šampion. On je završio Alfa BK Univerzitet, a pored njega i Dača Ikodinović, Aleksandar Šapić, Dušan Mandić, Dejan Udovičić i braća Pijetlovići. Pored ovih zvezda srpskog sporta, naši studenti su i teniski velikani Janko Tipsarević i Viktor Troicki, selektor teniske reprezentacije Srbije, koji su svojim pobedama i uspesima doneli mnogo radosti našoj naciji", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Alfa BK Univerzitet ponosan što obrazuje šampione koji postižu vrhunske rezultate na sportskim terenima i van njih, a da je akcija stipendiranja način da univerzitet podrži olimpijce i da proslav njihove pobede, podstičući i mlade talente da se posvete i obrazovanju i sportu.

"Navijamo za Srbiju, bodrimo naše sportiste i radujemo se njihovim uspesima, znajući da svaka njihova pobeda znači novu šansu za obrazovanje i napredak naših studenata. Alfa BK obrazuje šampione i veruje u moć obrazovanja i sporta kao ključa za uspešnu budućnost", ističe se u saopštneju.

Dodaje se da je za osvajanje stipendije potrebno da se zaprati Alfa BK Univerzitet na Instagramu (@alfa_bk_univerzitet) ili na Fejsbuku (univerzitetalfabk) i da se, kada Srbija pobedi u nekom od navedenih sportova potrebno je da pratioci budu najbrži i da se prvi javite preko direktne poruke.

Stipendije se odnose na prvu godinu osnovnih, master i doktorskih studija, kao i na prelaze sa drugih fakulteta, a podrazumevaju jednu godinu besplatnog školovanja na prvom privatnom univerzitetu u Srbiji, kao i da se za stipendije se mogu takmičiti i studenti koji su već upisani na Alfa BK Univerzitet.