29. jul 2024 11:19

Tomašević: Građani će uskoro putem SMS poruka biti upozoravani na vremenske nepogode

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomašević: Građani će uskoro putem SMS poruka biti upozoravani na vremenske nepogode

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - V.d. pomoćnika ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj Katarina Tomašević izjavila je danas da resorno ministarstvo, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a i drugim partnerima, radi na uspostavljanju novog sistema za hitno upozoravanje javnosti, koji će uskoro putem SMS poruka obaveštavati građane o nadolazećim vremenskim nepogodama i nesrećama.

"Još kada smo uspostavili sistem 'Pronađime', sistem za prijavu nestanka maloletnih lica... mi smo shvatili da taj kanal komunikacije može da bude izuzetno značajan za pružanje drugih važnih informacija našim građanima. Već tada smo počeli da komuniciramo sa Sektorom za vanredne situacije i sa njima smo zajedno napravili jedno projektno rešenje i ideju kako dalje da unapredimo sistem i da razvijemo neke dodatne funkcionalnosti", rekla je Tomašević za Tanjug.

Objasnila je da softverska aplikacija za hitno upozoravanje građana na različite nepogode i nesreće treba da omogući brzu i efikasnu komunikaciju između Sektora za vanredne sitacije, Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Srbijavoda i drugih partnera.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa