4. septembar 2024 10:55

FK Crvena zvezda: Nikada neće biti zaboravljeni hitovi Bore Đorđevića

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je danas saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti rok pesnika, kantautora i frontmena benda "Riblja čorba".

Bora Đorđević je preminuo je danas nakon duge i teške bolesti u bolnici u Ljubljani.

"Ovog jutra, stigla je tužna vest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće večno utkana u zidine Marakane. Brojne Zvezdine pesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pevaju na našoj Marakani. Pevaćemo punog srca 'Ponosan budi', 'Život', 'Pobeda', 'Mihajlo gde si ti'. I ne samo njih, već čitav album 'Pesme sa severa'", saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

"Hvala ti Boro što smo bili tvoji savremenici i jedno ti obećavamo - 'Nećemo im verovati i ponosni bićemo, što zvezdaško srce bije nam iz grudi'! Neka ti je večna slava", dodaje se u saopštenju "crveno-belih".

Od Bore Đorđevića oprostio se i FK Partizan.

"Uskoro će 'večiti derbi'. Svako nek' navija za svoje, a tebi hvala što si ulepšao stihove naše najlepše himne", objavio je Partizan na zvaničnom nalogu kluba na društvenoj mreži Iks (X).