7. septembar 2024 13:25

Komemoracija povodom smrti Bore Đorđevića održana u Čačku

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/BRANKO LUKIĆ

ČAČAK - U velikoj sali Kulturnog centra u Čačku danas je održan komemorativni skup povodom smrti Borisava Bore Đorđevića, legendarnog srpskog i jugoslovenskog rokera i frontmena grupe Riblja čorba.

Komemoraciji su prisustvovali ministar kulture Nikola Selaković, kao i brojni muzičari i kulturni radnici među kojima Žika Jelić, Vlado Georgijev, Dejan Petrović, Zoran Dašić, Peca Popović, Goran Šepa kao i članovi Riblje Čorbe.

Service Photo Gallery

Ministar Selaković, izaslanik predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, rekao je da je Bora Đorđević bio veći od života i da će kao takav zauvek ostati sa nama.

"Bora Đorđević je istinski živeo ono što je pevao, a mi smo u tim pesmama učili o životu, njegovim čudima, ćorsokacima, razočarenjima i radostima. Svima nama izgledalo je beskrajno lako ono što je on radio snagom vulkana. Kao da je rečima slikao život vaš onakav kakav on jeste. Tako je sa genijima. To izgleda lako sve dok su sa nama. Sada znamo koliko je dara i snage bilo potrebno za to”, kazao je Selaković.

Intext service Video

Bora Đorđević biče sahranjen danas u Čačku

Legendarni rok muzičar Bora Đorđević biće sahranjen u danas u svom rodnom Čačku, po njegovoj želji.

Kako je ranije najavljeno, komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, sa početkom u 11 časova. Sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta na Gradskom groblju.

U petak je u gradu Čačku bio Dan žalosti.

Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je 4. septembra u u 72. godini u bolnici u Ljubljani.