11. septembar 2024 11:39

Zaštitnik: Ispitujemo postupanje OŠ "Ljuba Nenadović" o formiranju novih odeljenja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaštitnik: Ispitujemo postupanje OŠ "Ljuba Nenadović" o formiranju novih odeljenja

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Zaštitnik građana je na osnovu pritužbi roditelja učenika OŠ "Ljuba Nenadović" u Beogradu, zbog načina na koji je ta škola donela odluku da se na početku nove školske godine rasformiraju odeljenja učenika koja polaze u sedmi razred i od dosadašnjih pet, formira novih šest odeljenja, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete.

Kako je saopšteno iz kancelarije Zaštitnika, Zaštitnik građana zatražio je od resornog ministarstva da u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, između ostalog o tome da li je škola na odgovarajući način pružila roditeljima informacije o kriterijumima za formiranje novih odeljenja sedmog razreda, kao i na koji način je prilikom njihovog formiranja obezbeđena zaštita prava učenika sa smetnjama u razvoju.

Prema pisanju medija, stotinak učenika sedmog razreda beogradske OŠ „Ljuba Nenadović“ ne dolazi na nastavu zbog odluke škole da od 1. septembra rasformira pet postojećih odeljenja i oformi šest novih.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa