12. septembar 2024 17:39

Svečano dodeljene diplome kadetima Vojne akademije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svečano dodeljene diplome kadetima Vojne akademije

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Povodom završetka integrisanih i osnovnih studija, danas su uručene diplome kadetima 144. i 145. klase Vojne akademije i 10. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije i dodeljene nagrade najboljima u rangu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitajući kadetima na uspešno završenom prvom koraku u karijernom razvoju, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović budućim najmlađim oficirima Vojske Srbije poručio je da se predstojećom svečanošću povodom promocije najmlađih oficira na najbolji način simboliše jedinstvo našeg naroda i vojske.

"Naš narod je navikao da u vreme najvećih izazova i kriza oslonac traži u svojoj vojsci, mnoge oči uprte su u vojnika, a njegov stav uliva narodu snagu da istraje u svakoj borbi. Ugled vojske izgrađivale su mnoge generacije pre nas, a naša je dužnost da ukazano poverenje čuvamo, očuvamo i unapredimo. Pripadnici Vojske Srbije kao stub bezbednosti društva u obavezi su da odgovore na svaki izazov bez obzira na rizik. Vojska Srbije ima snagu, kapacitet, najbolju organizaciju, odvažne i hrabre ljude koji sebe neće štedeti zarad višeg cilja", rekao je general Mojsilović.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa