25. septembar 2024 05:00

Svetska ortopedska elita stigla u Beograd na poziv profesora Marka Bumabširevića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetska ortopedska elita stigla u Beograd na poziv profesora Marka Bumabširevića

Foto: Shutterstock.com/April stock, ilustracija

BEOGRAD - U Beogradu će danas početi 44. Kongres Međunarodnog udruženja za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju (SICOT), jedan od njavažnijih svetskih događaja te vrste, a u naredna tri dana okupiće više od 2.500 stručanjaka iz celog sveta, uključujući vodeće ortopede, istraživače i zdravstvene profesionalce.

Na 44. kongresu, čiji je predsednik akademik i svetski priznati ortoped, profesor Marko Bumbaširević, koji radom postavlja visoke standarde u ortopediji na globalnom nivou, biće prikazana najnovija naučna istraživanja, hirurške tehnike i inovacije u lečenju ortopedskih oboljenja i povreda.

Kongres je idealna prilika da se učesnici upoznaju sa najnovijim dostignućima u ortopedskoj i traumatskoj nezi, uključujući ortopedsku pedijatriju, osnovna i klinička istraživanja, ortopedsku onkologiju, protetiku, ortopedska pomagala, nove napredne sisteme za prepoznavanje glasa, osteoartritis, sportske povrede, minimalno invazivnu hirurgiju, artroskopiju i mnoge druge oblasti.

Međunarodno udruženje za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju (SICOT), osnovano 1929. godine ima za cilj unapređenje ortopedske prakse i edukacije na svetskom nivou. SICOT okuplja ortopede iz celog sveta, pružajući platformu za predstavljanje originalnih radova i edukaciju o najnovijim trendovima i tehnikama lečenja.

Kongres koji će se održavati u Sava centru, najvećem kongresnom centru u istočnoj Evropi, biće prilika za vrhunsku nauku, inspirativne govornike i mogućnosti umrežavanja bez premca.